İZMİR / BERGAMA - Bergama Bakırçay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Nis

İl Müdürümüz Sayın Dr. Ömer YAHŞİ tarafından öğrencilerimize ara tatil ve bayram hediyesi olarak aşağıda linki verilen etkileşimli dijital dergi "İzmir  Çocuk" hazırlanmıştır. Söz konusu etkileşimli dijital dergiye ekteki link üzerinden ulaşılabilmektedir. Duyurulur!

Mrt

İzmir İnternet Haftası 2024 yılı teması olan "Eğitimde Üretken Yapay Zeka" etkinliklerine katılmak isteyen öğretmen ve öğrencilerimiz için başvurular https://izmirinternethaftasi.org/ adresinden 2 Nisan 2024 Salı gününe kadar yapılmaktadır. Atölyeye katılmak isteyen öğrenciler adına başvurular ise öğretmenleri tarafından yapıldığından istekli öğrencilerimizin öğretmenleri ve ya okul idaresi ile iletişime geçmesi gerekmektedir. Tüm veli ve öğrencilerimize duyurulur!

Mrt

Ülkemizin teknoloji alanında gelişimini ivmelendirmek amacıyla, Cumhurbaşkanlığımızın ilk 100 günlük İcraat Programı çerçevesinde, 81 İlde 100 Deneyap Teknoloji Atölyesi kurulmasına yönelik olarak, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, TÜBİTAK ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı arasında önemli bir iş birliği tesis edilmiş olup, Türkiye’de gençlerin, özellikle teknoloji alanında gelişimlerine katkı sağlayan bu dört önemli kurumun katkıları ile Deneyap Teknoloji Atölyeleri projesi hayata geçirilmiştir. Bu bağlamda; 81 ilde geleceğin teknoloji yıldızlarını aramak amacıyla çağrıya çıkan “Deneyap Teknoloji Atölyeleri” ne öğrenci başvuruları 25 Mart 2024 tarihine kadar yapılabilecektir. Başvuruyu sadece 9. Sınıf Öğrencilerimiz yapabileceklerdir.  Öğrenciler ve veliler süreç hakkında ayrıntılı bilgiye erişebilmek adına www.deneyap.org internet sayfasını ziyaret edebilir. Ayrıca; “Deneyap Teknoloji Atölyelerine Nasıl Başvurulur?” başlıklı videoya http://meb.ai/LXSrLc adresi üzerinden ulaşılabilir.

Tüm 9. Sınıf Öğrenci ve Velilerimize duyurulur!

Mrt

Gençlerin; yazma becerilerini ortaya çıkararak edebiyat alanına ilgilerini arttırmak, kişisel ve sosyal gelişimini desteklemek; duygu, düşünce, hayal dünyası ve gözlem yeteneklerini keşfetmek, Türkçeyi doğru ve etkili kullanmalarını sağlamak ayrıca okuma ve yazma alışkanlıklarını geliştirmek amacıyla uygun görülecek "Bir Asrın Öyküsü", sloganlarıyla "Asım'ın Nesli V. Gençler Arası Öykü Yarışması" düzenlenecektir. İstiklâl Şairimiz Mehmet Âkif ERSOY'u anmak, gençlerin şair Mehmet Akif ERSOY'un edebi kişiliğini, milli mücadeledeki rolünü, vatanı ve milleti için yaptıklarını ortak tarih bilinciyle ele almasını sağlamak, gençlere millî birlik ve beraberliğimizin sembolü İstiklal Marşı'mızda yer alan bağımsızlık, özgürlük ve hürriyet temalarının önemini hatırlatmak ve gençlerde milli bir bilinç oluşturmak amacıyla yarışma İstiklâl Şairimiz Mehmet Âkif ERSOY'a ithafen gerçekleştirilen yarışmanın başvuruları 15 Şubat - 03 Mayıs 2024 tarihleri arasında gsbbiz.gsb.gov.tr adresi üzerinden yapılacaktır.

Yarışmanın detaylarına https://gsbbiz.gsb.gov.tr/ internet adresinden ulaşılabilecektir. Duyurulur!

Mrt

2024 YKS geç başvuru için son tarih 7 MART 2024 PERŞEMBE. Tüm son sınıf ve mezun öğrencilerimize duyurulur!

Şbt

İstiklal ve istikbalimizin teminatı olan gençlere yönelik yürütülen dinî, sosyal ve kültürel içerikli  çalışmaların  sürekli  hale  getirilmesi, toplumda  milli  ve  manevi değerlerimize  yönelik farkındalık oluşturulması amacıyla "12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Âkif Ersoy'u Anma Günü" ile "18 Mart Çanakkale  Deniz  Zaferi  ve  Şehitleri  Anma  Günü"  etkinlikleri kapsamında resim ve şiir yarışmaları düzenlenecektir. Son başvuru Tarihi 08 MART 2024 olup detaylı bilgi İl ve İlçe Müftülüklerinden edinilebilir. Duyurulur!

Tüm öğrencilerimize duyurulur!

Şbt

2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2024-YKS), 8-9 Haziran 2024 tarihlerinde yapılacaktır. 8 Haziran 2024 tarihinde Temel Yeterlilik Testi (TYT), 9 Haziran 2024 tarihinde sabah oturumunda Alan Yeterlilik Testleri (AYT), öğleden sonra oturumunda Yabancı Dil Testi (YDT) uygulanacaktır.

Son başvuru tarihi: 26 Şubat 2024

Detaylı bilgi için:  https://www.osym.gov.tr/TR,29145/2024-yks-basvurularin-alinmasi-01022024.html

Duyurulur!

Şbt

Sürdürülebilir kalkınma ilkeleri çerçevesinde; atıkların kontrol altına alınması, gelecek nesillere temiz ve gelişmiş bir ülke ile yaşanabilir bir dünya bırakmak için Sıfır Atık Projesi uygulanmaktadır. Sıfır Atık Projesi kapsamında ''Atıktan Sanata İleri Dönüşüm Kategorisi'', ''Sıfır Atık Projeleri Kategorisi'' ve ''İyi Uygulama Yapan Okul Kategorisi'' olarak 3 (üç) farklı kategoride yarışma düzenlenmektedir.  Son başvuru tarihi 26 ŞUBAT 2024 olup başvuru için okul idaresine müracat edilecektir. Duyurulur!

Şbt

ÜÇ ADET YARIŞMA MEVCUTTUR. GÖNÜLLÜLÜK ESASINA GÖRE VE ÖĞRENCİLERİMİZİN İLGİLERİ DOĞRULTUSUNDA KATILIMIN OLACAĞI YARIŞMAYA BAŞVURMAK İSTEYENLERİN OKULUMUZ İDARESİ İLE İLETİŞİME GEÇMESİ GEREKMEKTEDİR. TÜM VELİ VE ÖĞRENCİLERİMİZE DUYURULUR!

Şbt

İlköğretim ve Ortaöğretim kurumlarında öğrenimlerine devam eden öğrencilerin bursluluk hakkından faydalandırılması için yapılacak olan İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) 21 Nisan 2024 tarihinde gerçekleştirilecektir. Sınava katılmak isteyen ve şartları uygun öğrencilerimizin başvuru için okul idaremizle iletişime geçmesi gerekmektedir. Duyurulur!

Şbt

Söz konusu yarışmaya katılmak isteyenlerin okul idaresi ile iletişime geçmesi gerekmektedir. Duyurulur!

Ara

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında "Bilen Oturur" etkinliği yapılmıştır. Bu etkinlik kapsamında ayakta olan öğrencinin tahtada yazılı kelimelerden birisinin eş anlamlısını söylemesi ve yerine oturması beklenmektedir. Dilimize yönelik yapılan bu çalışmayla öğrencilerimize farkındalık kazandırılmıştır. Edebiyat Öğretmenlerimize teşekkürler.

Ara

Afişte İstiklal Marşı'mızın şairi Mehmet Akif Ersoy'un Safahat isimli eserinden esinlenerek hazırlanan cümle ve bu cümleye uygun görsel kullanılmıştır.